brexit huisdier

Brexit en uw huisdier

U zult er wellicht niet direct bij stil staan, maar de Brexit kan in de toekomst ook een gevolgen hebben met het reizen met uw huisdier. Als u reist naar Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland zal de volgende eis worden gesteld.

Nu reeds / onveranderde eis

  • geldig reisdocument (EU paspoort)
  • Chip
  • Ontworming ( 1 tot 5 dagen voor aankomst in de VK)
  • Rabiësvaccinatie

Om zeker te weten dat u vanuit het Verenigd Koninkrijk kan terugreizen: Het is op dit moment nog niet duidelijk of er weer een bloedtest voor de hondsdolheid wordt ingevoerd.

  1. Bloedtest

Een bloedtest toont aan dat uw huisdier voldoende beschermd is tegen rabiës / hondsdolheid. Deze bloedtest moet worden bijgeschreven in het dierenpaspoort. De bloedtest is waarschijnlijk nodig om uw huisdier vanuit het Verenigd Koninkrijk terug in Europa te laten. Dit houdt in dat alleen een rabiës vaccinatie niet meer voldoende zal zijn.

De bloedtest mag op zijn vroegst 30 dagen na het geven van de rabiësvaccinatie worden afgenomen en moet uitgevoerd worden door een erkend laboratorium. Dit houdt in dat uw lokale dierenarts het bloed mag afnemen, maar het bloedonderzoek kan alleen door een erkend lab worden gedaan.

Mocht u de veranderingen omtrent deze “veranderingen” niet willen afwachten, kunt u langskomen voor bloedafname.

Dierenpaspoort / reisdocument: Uw dierenarts moet de bloedtest in het paspoort noteren en ondertekenen.

Let u op met reisdocumenten van uw huisdier als u vanuit de VK. Als u vanuit het Verenigd Koninkrijk terugreist naar Nederland dan is een standaard paspoort dat is uitgegeven in het VK niet voldoende. U dient in het bezit te zijn van een europees paspoort dat door een erkende dierenarts aldaar. Niet alle dierenartsen in de VK zijn daarvoor bevoegd.

Wij begeleiden u graag met de voorbereiding van uw dier op de reis.

Meer detail informatie op de site van NVMA (Nederlandse voedsel- en warenautoriteit) en licg.nl

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: