strooizout hond kat

De wintermaanden en uw huisdier

Zichtbaarheid

Het is weer vroeg donker. Het goed zichtbaar maken van uw hond is zeker geen overbodige luxe. U kan uw hond een lichtgevende halsband, een halsband met een lampje of een reflecterend hesje aandoen (bij ons verkrijgbaar).

Kleding

Het is koud. U trekt uw dikke winterjas aan, muts op en misschien wel handschoenen. En uw huisdier? Ik besef me dat veel Nederlanders nogal nuchter zijn in het kleden van hun huisdier, maar weet dat het in veel andere landen zeer gebruikelijk is. Voor enige dieren is het overigens geen overbodige luxe. Denkt u maar eens aan de sfinx kat of de wat oudere jack russel die naar buiten moet bij koude temperaturen. Let wel: trek de kleding binnen in de warme omgeving weer uit. Het dier kan anders oververhit raken.

Strooizout

Als er op de wegen gestrooid wordt, is het belangrijk om extra op te letten. Uw hond kan wellicht het zout likken van de weg. Het mag duidelijk zijn dat het gevaarlijk is bij te grote hoeveelheden dat dat gevaarlijk kan zijn voor uw hond. Zodoende is het verstandig na het wandelen de voetzolen goed schoon te maken en eventueel te behandelen met een speciale zalf als er te veel irritatie ontstaat (zoals kloofjes).

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: