Huisdier reisdocumentatie

Steeds meer mensen willen hun huisdieren meenemen op vakantie of emigreren met hun huisdier. Afhankelijk van het land waar u vandaan komt of waar u naar toe gaat zijn hier strenge regels aan verbonden. De regels zijn belangrijk i.v.m. met het bestrijden van dierziektes, maar ook van zoönosen. Zoönosen zijn ziektes of infecties die overdraagbaar zijn van dier op mens.

De eisen voor uw huisdier hebben betrekking tot het chippen, vaccinatie, tests, reisdocumentatie en legalisatie.

Bij de meeste landen binnen de Europese Unie is de hondsdolheid vaccinatie de belangrijkste. Sommige landen binnen de Europese unie verlangen nog aanvullende onderzoeken en/of behandeling.

De website LIGC geeft enige uitleg inzake reizen. Houdt er altijd rekening mee om ook te kijken op de website van het land waar u naartoe gaat. Tevens kunnen de regels niet alleen per land, maar ook per regio in een land verschillen (dit geldt o.a. voor de VS).

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. I.v.m. mijn werk en eigen ervaring met het reizen naar verre landen met huisdieren ben ik goed op de hoogte van verschillende eisen en kan ik zorgen voor de juiste procedures. Tevens werk ik samen met personen die uw gehele reis goed verder kunnen begeleiden.

%d bloggers liken dit: