
Mondkapjes herbruikbaar
Sinds een aantal maanden is iedereen dierenarts of arts want bijna iedereen heeft een mondkapje op zowel medisch als niet medisch. Overal is verplicht gesteld. Dit is uiteraard weer een belasting op de portemee en het milieu. Wist u dat de mondkapjes goed herbruikbaar zijn. Hiervoor moeten ze in een speciaal aparaat. U kunt de…

Coronacrisis en uw huisdier
UPDATE 07.04.2020 Leg dit maar eens uit aan onze huisdieren. In verband met de corona uitbraak hebben we aangepaste werkwijze. Huisvisites zijn mogelijk. Van te voren zal het consult per videoconsult of telefoon plaatsvinden. We bespreken dan ook waar het onderzoek en evt behandeling plaatsvindt. Het persoonlijk “menselijke” contact zal tot het minimale beperkt worden.…

Dierenarts aan huis in Amstelveen
Binnenkort kan de dierenarts of assistente ook bij u langskomen in Amstelveen. Is u dier bijvoorbeeld geopereerd of heeft u dier intensievere begeleiding nodig na een diagnose kunt u ons bellen. De assistente komt langs voor bijvoorbeeld medicatie gift of andere begeleiding. Voorbeeld: Na een orthopedische ingreep kan uw huisdier soms niet goed lopen. Toch…

Februari maand van het gebit
Februari is weer de maand van het gebit. Deze maand krijgt u 10% korting bij controle en bij behandelingen.

Uw hond heeft tandsteen, wat kunt u daar zelf aan doen?
Veel honden hebben verkleurde tanden en een gelig tot bruine afzetting van tandsteen op de tanden. Een goede verzorging van de tanden is belangrijk voor de gezondheid van de hond. Een onvoldoende verzorging van de tanden kan grote gevolgen hebben. Het is van belang dat het gebit van de hond met regelmaat wordt gecontroleerd. De…
Read More Uw hond heeft tandsteen, wat kunt u daar zelf aan doen?

Regulier versus alternatief: gebruikt uw dierenarts honing of aloe vera bij uw dier
Buiten de reguliere diergeneeskunde werk ik ook graag voor hond, kat of paard met producten zoals de honing, aloe vera, groenlipmossel, glucosamines e.d.. Deze producten vinden ook in Nederland steeds meer hun weg in sommige praktijken. Graag informeer ik u over dergelijkee alternatieven op gangbare medicatie. Sommige producten komen uit de humane geneeskunde andere hebben…
Read More Regulier versus alternatief: gebruikt uw dierenarts honing of aloe vera bij uw dier

Let op: deze planten en bloemen zijn giftig voor de kat
Nu de kerstboom het huis uit is er een kale ruimte ontstaan. Je verlangt naar nieuw groen en kleur in huis. Maar, let op, sommige planten en bloemen zijn (net als de kerstboom en de kerstster) giftig voor een kat. Overigens blijven de meeste katten goed uit de buurt van de planten of bloemen. Echter…
Read More Let op: deze planten en bloemen zijn giftig voor de kat

De wintermaanden en uw huisdier
Zichtbaarheid Het is weer vroeg donker. Het goed zichtbaar maken van uw hond is zeker geen overbodige luxe. U kan uw hond een lichtgevende halsband, een halsband met een lampje of een reflecterend hesje aandoen (bij ons verkrijgbaar). Kleding Het is koud. U trekt uw dikke winterjas aan, muts op en misschien wel handschoenen. En…

Mag een kat gewone melk drinken?
Melk is, na de speenperiode, niet goed voor een kat. Wat gebeurt er als een kat gewone melk drinkt?

Euthanasie bij een huisdier
Euthanasie of het laten inslapen van uw huisdier is altijd een moeilijke beslissing. In overleg met de dierenarts wordt door het baasje van de hond, kat of ander huisdier voor gekozen. En wanneer is het juiste moment. Het is altijd lastig om dit te bepalen voor beide partijen. Leeftijd heeft hier invloed op maar niet…

Handige tips bij artrose bij hond en kat
Honden en katten kunnen ook artrose hebben. Het is een belangrijke oorzaak van bewegingsproblemen van een hond en een kat. Er zijn verschillende manieren om artrose of een vermoeden van artrose vaststellen. Wat is artrose? Artrose is een verandering aan het kraakbeen. Dit kan ontstaan door biijvoorbeeld trauma, groeistoornissen, ouderdom. Een gewricht bestaat uit 2…

Brandwond huisdier
Het aansteken van de openhaard of kaarsen is niet zonder risico. Heeft u wel eens nagedacht over wat u moet doen bij een brandwond bij een huisdier?

Pas op met de kerstboom: gevaarlijk voor huisdieren
Wist u dat de kerstboom gevaarlijk kan zijn voor uw huisdieren? De Dierenbescherming waarschuwt ieder jaar opnieuw voor de gevaren van kerstbomen en diens versiering. Veel huisdieren vinden de kerstboom mega aantrekkelijk. Mooie lampjes met ballen die glinsteren in het licht. En niet te vergeten: het is een grote klimpaal voor de kat. Het klinkt…
Read More Pas op met de kerstboom: gevaarlijk voor huisdieren

Tanden van het konijn: Gebitsproblemen
Veel konijnen hebben gebitsproblemen. Problemen met tanden van konijn kan een ongezonde situatie veroorzaken. Veel gebitsproblemen ontstaan zo geleidelijk dat de eigenaar niet door heeft dat er problemen in het gebit zitten. Door gebitsproblemen gaan konijnen vaak minder eten of stoppen ze zelfs in het geheel met eten. Als dat laatste het geval is hebben…

Brexit en uw huisdier
Door de Brexit zijn er andere eisen als u met uw huisdier reist. Lees hier waar u rekening mee moet houden zodat u goed voorbereid op pad gaat.

Mijn konijn heeft maden, wat nu?
Een konijn met maden moet direct worden behandeld door de dierenarts. Het is een spoedgeval. Hoe kan u huidmadenziekte voorkomen, herkennen en behandelen?

Tips: voorkomen van tandproblemen bij de hond
U kan zelf veel doen om te voorkomen dat er problemen aan de tanden van uw hond ontstaan. Wij controleren in ieder geval bij de jaarlijkse vaccinaties het gebit van uw dier.

Mijn hond heeft jeuk, wat nu?
Iedere hond krabt zich gedurende de dag, maar heb je het gevoel dat de hond zich meer krabt dan normaal dan moet je gaan onderzoeken wat de oorzaak kan van de jeuk kan zijn. Vlooien Een veel voorkomende oorzaak van jeuk bij een hond ligt eigenlijk erg voor de hand, namelijk vlooien. Niet iedereen geeft…

Hondenkleding: mode of zinvol?
Het wordt weer koud guur en daardoor kunnen ook onze huisdieren weer wat kwaaltjes gaan vertonen die we in de zomer mogelijk wat minder zien. Misschien heeft u ook wat minder zin om naar buiten te gaan en worden de wandelingen wat korter. Maar als u dan naar buiten gaat denk dan eens na over…

De geboorte van een kalf
Het is een regenachtige zondag vandaag, mijn praktijk is net gesloten en in alle rust zit ik achter de computer en denk aan de mooie elementen in mijn vak. Zo was ik een paar weken geleden bij mijn broer op bezoek. Hij woont in de buurt van Amsterdam in een woonboerderij. Het weiland van zijn…

Huisdierenverzekering goedkoop
Als u via ons een huisdierenverzekering van Reaal afsluit via CiraVet Service, krijgt u korting. Profiteer van deze actie en neem contact op.

We zitten in het tekenseizoen: Teken verwijderen!
Een teek is een spinachtige parasiet welke zich vastbijt aan het dier (of mens) om bloed te zuigen. Teken verwijderen is belangrijk om z.s.m. te doen, omdat het ziektes kan overbrengen die kunnen leiden tot koorts, sloomheid, verlies van eetlust en artritis of nierproblemen. Hoe langer de teek op de huid zit des te groter…

Mijn hond heeft chocolade gegeten! Wat moet ik doen?
Chocolade is giftig voor honden. Het kan zelfs dodelijk zijn. Dit komt door een stofje dat in chocolade zit: theobromine. Zonder te technisch op in te gaan is het een feit dat hoe donkerder / puurder de chocolade des te meer theobromine erin zit en giftiger het is voor de hond. Het metabolisme van honden…
Read More Mijn hond heeft chocolade gegeten! Wat moet ik doen?

Urine van hond of kat opvangen voor onderzoek
Hoe kan van een kat of hond urine opvangen voor een urineonderzoek?

Is een microchip en registratie van een hond verplicht?
In Nederland heeft de overheid besloten dat alle honden die er vanaf 1 april 2013 in Nederland bijkomen gechipt moeten zijn. De de registratie van de honden moet ook netjes bijgehouden worden. Waarom bestaat de verplichting om honden te chippen en registreren? Door het chippen van de honden kunnen controlerende instanties bij beter ingrijpen bij…
Read More Is een microchip en registratie van een hond verplicht?
Hoe vaak ontwormen?
Over het algemeen hanteren we de adviezen van de leveranciers bij honden en katten. Het algemene advies is dus afhankelijk van het produkt. De meest gangbare produkten hebben een werkingsduur van 3 maanden. U zult zich mogelijk afvragen waarom de dieren zo vaak ontwormd worden. Ze snuffelen nou eenmaal graag op straat en weten niet…

Kat castratie
Dit kan bij u thuis: hier het voorbeeld van Storm Storm is ruim 1 jaar en wordt thuis gecastreerd. Het fijne van de kat castratie ingreep thuis is dat Storm geen enkele vorm van stress ervaart. Dit natuurlijk als we even buiten beschouwing laten dat Storm sinds gisterenavond niets heeft mogen eten en deze nacht…

Hoe vaak een vaccinatie bij hond of kat?
In Nederland zijn vaccinatie bij honden en katten eigenlijk standaard. Uw dierenarts begeleidt u met de juiste vaccinatie voor de hond en de kat. Vaccineren is een manier om uw hond of kat anti-lichamen en afweercellen mee te geven tegen bepaalde ziekten. Door de vaccinatie programma’s die lopen voor honden en katten zijn een groot…

Waarom een dierenarts aan huis?
Er zijn verschillende redenen om een dierenarts aan huis te verkiezen boven het bezoeken van een praktijk. De redenen kunnen zowel gerelateerd zijn aan het dier als aan de eigenaar van het dier. Wij noemen een paar redenen waarom een dierenarts aan huis de voorkeur kan hebben: Angst Stress Mobiliteitsproblemen eigenaar Mobiliteitsproblemen dier bijvoorbeeld na…