Bloed- en urineonderzoek

Meer duidelijkheid organen

Een laboratorium onderzoek van bloed en urine kan ook veel informatie geven over de inwendige organen. Het slecht functioneren van organen wordt niet altijd duidelijk bij een onderzoek waarbij we voelen en dit is ook niet altijd goed te zien op een foto. Het laboratorium onderzoek kan veel duidelijk maken.

Onderzoeken die we doen:

  • Bloedonderzoek
  • Urineonderzoek
  • Ontlastingsonderzoek
  • Onderzoek van huidschilfers
  • Onderzoek van schimmelkweken

Preventief onderzoek

Bloedonderzoek

Een bloedonderzoek kan veel informatie geven over uw huisdier. Door preventief onderzoek uit te voeren kunnen stoornissen (bijvoorbeeld nieraandoeningen of leveraandoeningen) vroegtijdig worden gesignaleerd en behandeld. Een groot deel van dit onderzoek kan op de praktijk worden uitgevoerd. Bij uitgebreider onderzoek wordt het opgestuurd.

Urine onderzoek

Het onderzoek van de urine geeft ons informatie over de functie van de nieren een eventuele blaasontsteking, maar het kan ook bijvoorbeeld extra informatie geven bij diabetes.

Mocht uw dier meer gaan drinken of plassen of bijvoorbeeld in huis gaan plassen is het verstandig om dit te laten onderzoeken met een lichamelijk onderzoek. Mocht u hier een afspraak voor willen maken is het verstandig om al van te voren urine te hebben.

Opvangen van urine van kleine huisdieren

Bij katten kan in urine worden opgevangen met behulp van katkor. Dit kunt u dan in de kattenbak doen voordat ik bij u thuis kom of op de praktijk. Belangrijk is wel de urine zodra u deze heeft opgevangen in de koelkast te bewaren.  Bij de hond kunt u tijdens het uitlaten een schoon, droog bakje meenemen en hier de urine in op te vangen.

Meer informatie over het opvangen van urine van uw hond of kat.

%d bloggers liken dit: