hondenkleding

Hondenkleding: mode of zinvol?

Het wordt weer koud guur en daardoor kunnen ook onze huisdieren weer wat kwaaltjes gaan vertonen die we in de zomer mogelijk wat minder zien.

Misschien heeft u ook wat minder zin om naar buiten te gaan en worden de wandelingen wat korter. Maar als u dan naar buiten gaat denk dan eens na over het volgende. Over het algemeen denkt de Nederlander al gauw dat truitjes voor de hond erg truttig zijn en niet zo down-to-earth. Met name voor honden met een wat kortere vacht kan het echter al gauw koud zijn.

Artrose

Artrose-achtige verschijnselen kunnen door de kou verergeren. Artrose is een vorm van reuma waarbij het hele gewricht betrokken is. Als uw hond last heeft van artrose kan u uw hond het beste warm houden. Ook zijn er voor artrose diverse middelen op de markt die uw dier makkelijker laten bewegen. Graag informeer ik u hierover.

Huidproblemen

Misschien is de wintertrui voor de hond niet de beste oplossing als u met de hond in de regen (ofwel hondenweer) gaat lopen. Door de regen gaat de vacht van de hond wat ruiken. U geur die u als hondenbezitter vast wel herkend, uw “hond stinkt naar hond”. Wist u dat de geur niet het ergste is, want door het vocht dat zich opstapelt in de vacht kunnen zich huidproblemen voordoen.

In andere landen is het algemeen geaccepteerd om in de winter de hond een jasje, trui en of sokken aan te doen. Ik wil niet in discussie gaan over stijl, hoewel het toeval wil dat uitgerekend vandaag op de H&M website wel heel hippe truitjes tegenkom, welke speciaal voor kleine hondjes zijn gemaakt.

U bent bij H&M nogal beperkt in de maat, maar wij hebben momenteel ook erg leuke fleece jassen beschikbaar die uw dier hier tegen de kou kunnen beschermen. Neem even contact op voor meer informatie over onze eigen collectie.

1 comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: