Kerstboom gevaarlijk huisdier

Pas op met de kerstboom: gevaarlijk voor huisdieren

Wist u dat de kerstboom gevaarlijk kan zijn voor uw huisdieren? De Dierenbescherming waarschuwt ieder jaar opnieuw voor de gevaren van kerstbomen en diens versiering.

Veel huisdieren vinden de kerstboom mega aantrekkelijk. Mooie lampjes met ballen die glinsteren in het licht. En niet te vergeten: het is een grote klimpaal voor de kat.

Het klinkt overdreven: de kat klimt in de boom en durft er niet meer uit of de boom valt om. Niet echt héél gevaarlijk, toch? Kerstballen gevaarlijk? Dan maar die plastic ballen i.p.v. die mooie ouderwetse van geblazen glas en alle problemen zijn opgelost.

De kerstboom zelf is het probleem.

De echte kerstboom heeft naalden die de hond of kat in de mond kan krijgen. Ongelooflijk maar waar, sommige dieren vinden deze naalden heerlijk. Laten nu net die naalden giftig zijn en de darmwand kunnen doorboren.

Dan maar geen boom?

Het is niet nodig om direct alles de deur uit te gooien, maar wees je bewust van het gevaar. De boom moet in de eerste plaats stevig staan. Zorg dat die mooie glazen ballen en chocolade kransjes buiten het bereik van je huisdier blijven. De kristallen ballen zijn vlijmscherp en kunnen dus ook na kapot gebeten te zijn vlijmscherp blijven in uw huisdier. Doe geen engelenhaar of nep sneeuw in de boom. Katten hebben de neiging om erop te gaan kauwen. En bovenaan op het to-do lijstje voor de veilige kerstboom: zorg dat de waterbak afgeschermd is voor de dieren.

Mocht je dier toch ziek worden, houd dan met de mogelijkheid van vergiftiging rekening en neem contact op met uw dierenarts.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: